Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Gymnasiearbete

Här kommer några tips främst om bibliotekets resurser och bra länkar till dig som arbetar med ditt gymnasiearbete. Använd även länkarna på sidan Bra sökverktyg och tipsen på sidan att skriva . På sidan gymnasiearbete finns mer praktisk information kring kursen.

Nästan det allra viktigaste i kursen gymnasiearbete är att börja i tid och använda den tid du har väl. På biblioteket har vi gamla gymnasiearbetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som du kan komma in och titta på. Du kan också låna gymnasiearbetsbokenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hos oss. Där får du tips och råd bla om hur du kan planera ditt arbete.

Boka en bibliotekarie

När du har din frågeställning och idéskiss är något så när färdig och du har en plan för hur du tänker lägga upp ditt arbete är det dags att boka en bibliotekarie. Kom in till oss ca 1 vecka i förväg och berätta vad din frågeställning är och lite om hur du har tänkt dig upplägget kring ditt arbete. När det sedan är dags för träffen sätter vi oss ner tillsammans och pratar, tittar på olika länkar och annat som kan vara av intresse. Räkna med ca 20 minuter för mötet. Behöver du mer hjälp kan du boka en ny tid när du kommit lite längre i din planering.

Bra länkar

EBSCO länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterStor artikeldatabas där du kan hitta olika typer av artiklar på engelska.

Google scholarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Sökmotor för vetenskapliga artiklar och uppsatser.

DiVA:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Databas för forskningspublikationer och studentuppsatser

DOAJlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Vetenskapliga artiklar på engelska i fulltext  

5 snabba

Börja i tid!

Boka en bibliotekarie!

Dokumentera arbetsprocessen!

Skaffa konto på NE!

Tänk källkritiskt!

4 snabba - källkritik!

Vem står bakom webbsidan?

I vilket syfte skapades den?

Hur gammal är informationen?

Hur ser webbsidan ut?