Elevcentrum

Sune på EC

Elevcentrum är till för alla som vill ha studiehjälp

UBG har ett Elevcentrum där två speciallärare erbjuder studiehjälp i svenska, matematik och engelska, och studieteknik/ studieplanering.

MayLis har huvudansvaret för: EK, FTFT, NA och TE.
Sune har huvudansvaret för: BA, BF, ES, FTTP, HA och SA

Vi på Elevcentrum kan hjälpa Dig som

- vill ha hjälp med svenska, matematik, engelska och i viss mån med andra ämnen när du behöver ha studiehjälp

- vill ha hjälp med studieteknik, planering och struktur inför läxor, prov, inlämningsuppgifter och redovisningar

Specialpedagogiska hjälpmedel på UBG

Inlästa läromedel

De flesta läromedel finns som talböcker på www.inlasningstjanst.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inloggning finns att få hos oss.

StavaRex och SpellRight

Rättstavningsverktyg för svenska och engelska.

Det finns en ny version av Spellright som vi kan hjälpa dig att installera.

Claroread

Talsyntes på bl a svenska, engelska, tyska, spanska och franska, dvs uppläsning av text i dokument och på webben som stöd vid dyslexi.

Bra typsnitt för dyslektiker finns att ladda ner
gratis på följande länk:

http://www.dafont.com/open-dyslexic.fontlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Maylis på EC

08-581 692 65, 073-961 65 49