Datorkonto

När du börjar på Upplands-Brogymnasiet får du ett datorkonto som du använder till O365 och vår lärportal Vklass. Du kan även använda kontot för att nå det trådlösa gästnätet.

Office365

Office365 är en online-tjänst där du har e-postkonto, molnlagring och tillgång till onlineversioner av Officeprogrammen Word, Excel och Powerpoint m.fl.

Gå till https://login.microsoftonline.comlänk till annan webbplats för att logga in.

I övre rutan skriver du användarnamn följt av @edu.upplands-bro.se, t.e.x  ab1234@edu.upplands-bro.se

När du loggat in har du tillgång till:

• E-postkonto i appen Outlook (din e-postadress är vanligtvis förnamn.efternamn@edu.upplands-bro.se)
  • Appen OneDrive för att lagra filer på nätet (säkerhetskopiera gärna dina filer hit).
  • Online-versioner av Word och Powerpoint

Vklass

Vklass är Upplands-Bro kommuns nya Lärportal. I Vklass kan du som elev hantera det mesta som rör din skolgång. Du ser schema, närvaro, uppgifter, kursplaner, meddelanden och du kan kommunicera med dina lärare och med andra elever som ett verktyg i undervisningen.

Vklass

Trådlöst gästnät

Ditt konto kan även användas på det trådlösa gästnätet UBK-Guest. Tänk på att din trafik på gästnätet spåras till ditt konto och det är viktigt att du följer kommunens IT-regler när du använder nätverket.

Datorkonto behövs till:

Office365länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trådlöst gästnät

Hjälp med datorkonto

Glömt användarnamnet? Behöver du nytt lösenord? Kontakta någon av:

Maria Gylte, EK
Pär Thomsson, EK