Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Trivselregler

1. På vår skola uppträder vi vänligt och med respekt mot varandra. Vi är också vänliga och hjälpsamma mot tillfälliga besökare.

2. Vi respekterar skolan som arbetsplats. Det betyder bland annat att vi passar tider, inte stör dem som studerar i klassrum, datasalar eller andra studieutrymmen.

3. Vi ställer i ordning efter oss. Det betyder bland annat att vi lämnar tillbaka lånade stolar, utrustning med mera. Vi släcker lampor, stänger fönster och dörrar, ställer upp stolar på bordet (gäller sista lektionspasset).

4. Vi håller skolan ren och fräsch. Det betyder att vi kastar skräp i papperskorgar, låter bli att klottra på väggar och möbler och håller skorna borta från bord och bänkar.

5. Skolan och skolgården är rökfri; om vi röker, sker det alltid utomhus utanför den vita markerade linjen eller i den fristående paviljongen. Tänk på att många elever är allergiska.

6. Vi anmäler alltid eventuell frånvaro via Vklass (http://vklass.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) eller via telefon 010-888 70 50. Är jag under 18 år är det min vårdnadshavare som anmäler mig. Behöver jag vara ledig ansöker jag om det hos min mentor.

7. Vi följer de speciella regler och anvisningar som gäller vid prov. Vi har ett gemensamt ansvar för att skapa en god arbetsmiljö!