Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Skol IF

Vi har en aktiv skolidrottsförening. Föreningen sköts av elever, såväl styrelsearbete, bokföring samt representation gentemot kommunen.

Som stöd finns lärare i idrott och hälsa samt i ekonomiska ämnen. Som medlem i Skol IF kan du träna under dagtid på skolans gym och delta i eftermiddagsaktiviteter som anordnas. Ett medlemskap krävs också för deltagande i Skol-DM och Skol-SM. Skolan har under de senaste åren varit flitigt representerad i Skol-DM och Skol-SM i ett flertal idrotter. Vi har bl a tagit guld i Skol-SM i fotboll, handboll och trippelboll och ett flertal medaljer i Skol-DM i fotboll, innebandy och handboll.

Gymmet

Vi inviger 2018 med ett uppfräschat gym, och det är föreningen tillsammans med Upplands-Bro kommun och Stockholmsidrotten som har gjort detta möjligt. Vi vill tacka Stockholmsidrotten för att de har satsat på oss och bidragit med hela 140 000 kr, så att vi kunde köpa ny konditionsutrustning!

Kommunen har bytt ut mattan i den delen av gymmet. Anledningen är att vi vill få fler aktiva tjejer i Skol IF, och därför gör man en satsning från kommunens sida genom att avsätta tider i gymmet endast för oss medlemmar mellan 17-18. Tisdagar och torsdagar är tiden avsatt endast för tjejer, medan alla medlemmar är välkomna måndag, onsdag och fredag.

Som medlem i Skol IF får man simma i Bro simhall samt träna på gymmet för endast 300kr/läsår. För att bli medlem kontaktar du någon av idrottslärarna.