Vklass Lärportal

Vad är Vklass?

Vklass är Upplands-Bro kommuns Lärportal. I Vklass kan du som elev hantera det mesta som rör din skolgång. Du ser schema, närvaro, uppgifter, kursplaner, matsedel, meddelanden och du kan kommunicera med dina lärare och med andra elever som ett verktyg i undervisningen. Som förälder kan du följa ditt barns skolgång. Du kan till exempel se närvaro, schema, resultat, matsedel och du kan rapportera frånvaro.

Hur loggar jag in i Vklass?

Vårdnadshavare loggar in på www.vklass.se länk till annan webbplatsmed mobilt bank-id för säker tillgång till elevdokumentation och omdömen.  På appen Vklass loggar du in med de inloggningsuppgifter du fått från skolan.

Vklass dygnet runt

Du har tillgång till Vklass dygnet runt, både via webben och Vklass-appen. Loggar du in via dator kommer du åt allt som rör ditt barns skolgång.

Via appen kan du snabbt och enkelt göra en sjukanmälan samt ta del av viss information. Appen Vklass är en begränsad version av Vklass och ger dig en snabb överblick över vad som händer på ditt barns förskola/skola. För att kunna ta del av elevdokumentation och omdömen behöver du logga in i Vklass på webben via länken ovan.

Fyll i dina kontaktuppgifter

För att skolan enkelt ska kunna kontakta dig är det viktigt att du fyller i mobilnummer och e-postadress under inställningarna i Vklass.

Sjukanmälan

Sjukanmälan sker lämpligast via Vklass app, men du kan också sjukanmäla på telefonnummer 010-888 70 50  eller via www.vklass.selänk till annan webbplats.

Hjälp med inloggning – support

Under hjälp/support i Vklass hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Behöver du ytterligare hjälp - kontakta skolan så hjälper vi dig.

Du hittar också mer info om Vklass på kommunens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.