De bästa UF-företagen på UBG prisades på Entreprenörsdagen

Entreprenörsdag

Unga entreprenörer på Upplands-Brogymnasiet ställde ut sina företag och presenterade sina affärsidéer vid Entreprenörsdagen den 25 januari. Dagen avslutades med sedvanlig prisutdelning under festliga former, där vi även fick höra Henrik Munkhammar prata om att gå utanför sin egen comfort zone.

Eleverna på Upplands-Brogymnasiet har möjlighet att under ett läsår starta, driva och avveckla ett s.k. UF-företag genom konceptet Ung Företagsamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Eleverna är nu halvvägs igenom sitt UF-år och det var därför dags för den årliga Entreprenörsdagen som innebär att eleverna ställer ut sina företag och presenterar sina affärsidéer för en jury.

Elevernas företag blev bedömda av en mangrann jury på sex personer. Juryn bestod av Henrik Roempke och Maria Palinder från Sparbanken i Enköping, Birgitta Dickson från Företagarna Upplands-Bro/Håbo, Irene Seth från Damernas Affärsnätverk samt Mathias Forsberg och Nassim Nyblom från kommunens näringslivsstab. Företagen höll generellt en mycket hög nivå, vilket bidrog till ett svårt och långdraget juryarbete.

Priset Årets bästa UF-företag gick till Brightpack UF som säljer reflekterande ryggsäckar som kombinerar med säkerhet och mode för att skydda barn i trafiken.

Priset Årets affärsplan gick till OneBag UF för en mycket genomtänkt affärsplan för lansering av miljövänliga kassar som alternativ till engångsplastpåsar.