Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Mat och hälsa - vem ska man tro på?

Nyttiga livsmedel?

Hur påverkas egentligen hälsan av det vi äter? Elever i kursen Naturvetenskaplig specialisering har kritiskt granskat vetenskaplig information om hur hälsan påverkas vid (hög) konsumtion av vitt kött, rött kött,
mejeriprodukter och socker. 

Treorna presenterar sin undersökning i en posterutställning på temat ”Mat och Hälsa. Vem ska man tro på?” i biblioteket. Klassen hade vernissage på tisdagen och tog emot klasser med intresserade besökare, som studerade resultaten. Kom och titta!

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska välja för kost för att behålla sin goda hälsa. Media svämmar över av information om livsmedel vi ska äta för att må bra, men lika mycket om vad vi ska hålla oss borta ifrån. Vi kan t o m bli sjuka av livsmedel vi trodde var nyttiga eller åtminstone ofarliga.

Eleverna har sökt källor som beskriver vetenskapliga undersökningar och redovisar fakta om olika livsmedels effekt på din hälsa.