NA3 representerade på Berzeliusdagarna i kemi

Timas, David och Jesper, som alla visat särskilt framstående prestationer i kemi, fick varsitt stipendium för att delta i årets Berzeliusdagar vid Stockholms universitet. Under två dagar fick de lyssna på korta, inspirerande föredrag av forskare från universitet och industri om hur vardagen kan se ut när man jobbar som kemist, aktuell forskning och hur det kom sig att de en gång valde kemistbanan. I pauserna kunde man besöka utställningar och prata med studenter från landets olika naturvetenskapliga utbildningar. Men höjdpunkten var kanske ändå när de 380 deltagarna bjöds på (kavaj-)middag på Piperska Muren, i anslutning till det hotell där man bodde. Arrangör var Svenska Kemistsamfundet. Våra elevers stipendier finansierades av Fresenius Kabi AB, Carl Tryggers stiftelse samt UBG.