Samhällsdagens föreläsare gjorde skillnad!

Samhällsdagens föreläsare

"Att göra skillnad" var temat för årets samhällsdag, och det kan man verkligen säga att de besökare UBG:s elever träffade under dagen har gjort och fortsätter göra.

De syriska fotograferna från Aleppo som visar sin utställning "Aleppos ansikten" i biblioteket var här och berättade om sina bilder, och situationen i Syrien gick igen i flera föreläsares berättelser.

Också Stadsmissionen och Kvinnojouren Anna var här och berättade om sitt arbete, Josefine Karlsson berättade om sin svåra väg till att kunna leva som kvinna, bröderna bakom gruppen Telegraf gav en bakgrund till det som de gör idag där utsattheten för mobbing spelade en viktig roll, och polisen Magnus Nilsson berättade om polisens arbete med att göra skillnad.

Abdurahman Ali och Seliman Waziro berättade om Aleppo och sin fotoutställning "Aleppos ansikten", som nu visas i skolbiblioteket.

Rim från Refugees Welcome Stockholm berättade om arbetet med att hjälpa flyktingar i Stockholm in i samhället.

Baran Tunc, fd elev på UBG, samlade in pengar och reste till Syrien för att hjälpa människor som drabbats av kriget.

Josefine Karlsson pratade om sin väg till att kunna leva sitt liv som kvinna och de hinder hon möter.

Bröderna Linus Skoglund och Simon Nielsen har med gruppen Telegraf bl a gjort hiphoplåten "Stå upp för de tysta" som fått stort genomslag på youtube.

Refka Akill Ali och Sharmarke Elmi, fd elever på UBG, berättade om engagemanget som volontär under flyktingkrisen och om arbetet med ungdomar i Bro.

Polisen Magnus Nilsson, som arbetar i Upplands-Bro, berättade om polisens arbete med att göra skillnad och de svårigheter och utmaningar de ställs inför.

Aftonbladets tv-redaktion var också på plats i skolan för att bl a intervjua Josefine Nilsson.