Vinter-OS-tema när elever från Spanien, Tyskland och Polen besökte UBG

EU-utbyte

Under vecka 5 fick UBG fint besök från våra partnerskolor i Eramusprojektet IHMB (Inclusion Through a Healthy Mind and Body). Elever och lärare från Almeria i Spanien, Rostock i Tyskland och Silesia i Polen var under en vecka på UBG att få prova på olika vinteraktiviteter och utbyta erfarenheter.

Våra gäster bodde hemma hos elever på UBG. Det blev en mycket lyckad vecka i vintervädret, och våra gäster fick prova på många olika saker. Det är det tredje utbytet inom ramen för ett av UBG:s EU-projekt, och i vår sker det fjärde mötet i Tyskland. Under veckan åkte eleverna bl a skidor både på längden och utför, spelade bandy på Kungsängens IP och åkte långfärdsskridskor på sjöis. De hann också med sightseeing i Stockholm, och var förstås också med på lektioner i skolan av olika slag.

Läs mer om projektet på IHMB:s hemsida!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster