Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Ekonomi

Elever från ekonomiprogrammet visar upp kurslitteratur

Är du framtidens marknadsförare, säljare, ekonomichef, aktiemäklare eller advokat? Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred behörighet att läsa vidare. Du får även kuskaper som ger dig möjlighet att gå ut direkt i arbetslivet efter gymnasiet, som gymnasieekonom.

På UBG:s ekonomiprogram arbetar vi ofta ämnesövergripande i olika projekt för att uppnå en helhetssyn inom både ekonomi och juridik. För att ständigt koppla våra kunskaper till verkligheten har ekonomiprogrammet ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv som högskolor. Detta samarbete visar sig bland annat genom studiebesök, inbjudna föreläsare och uppdrag från företag.

– Vi gör ofta praktiska saker, som att gå på rättegångar och göra rollspel. Man får verkligen uppleva hur det är i praktiken under en rättegång, säger Sivan Abbas som läser inriktningen juridik.

Våra samarbetspartners är Sparbanken i Enköping, PwC och Idélab vid Mälardalens Högskola.

UBG erbjuder ekonomiprogrammets båda inriktningar ekonomi och juridik.

Ekonomi

Här får du fördjupa dig inom marknadsföring och/eller redovisning bland annat genom att starta och driva ett eget företag. UBG har under en lång tid arbetat med Ung företagsamhet, UF, och är numera en av de skolor som startar flest företag i Stockholmsområdet.

Juridik

Den här inriktningen innebär att du får fördjupa dig inom ämnet juridik. Vi besöker rättegångar och reflekterar över brott och straff samt etiska frågor. Såväl den enskilda människans som företagens rättigheter och skyldigheter behandlas.

Kolla poängplanen här!

Kontakt

08-581 692 74