Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Teknik

Elever på teknikprogrammet bygger en teknisk produkt

Söker du ett gymnasieprogram med bredd som ger stor valfrihet till vidare högskolestudier? Tycker du om att lösa problem? Gillar du datorer och teknik? I så fall är teknikprogrammet något för dig.

Teknikprogrammet ger dig en bred bas inför vidare studier inom tekniska, men också naturvetenskapliga högskoleutbildningar. Viktiga gemensamma ämnen på teknikprogrammet är matematik, fysik och kemi, som ger dig grundläggande kunskaper som krävs på alla högskoleutbildningar inom teknikområdet. Om du väljer att fördjupa dig i dessa ämnen kommer du även att kunna söka de mest behörighetskrävande högskoleutbildningarna.

På teknikprogrammet får du lära dig hur tekniska lösningar utvecklas från idé till färdig produkt. Du får arbeta verklighetsanknutet och ämnesövergripande med arbetsformer som är anpassade till framtidens krav i företag och på högskolor. Teknikprogrammet omfattar allt från design med bild, ljud och form till företagande och entreprenörskap. Men framförallt handlar det om problemlösnings-förmåga och att skapa produkter som ger nöjda kunder och lönsamma företag.

– Vi lär oss digitalt skapande och får testa både digitala och fysiska konstruktioner. I ettan får man insikt i och med att man får en chans att både göra praktiska och teoretiska skapelser. Tack vare det är det lättare att välja inriktning i tvåan, säger eleven Erik Bivall.

UBG erbjuder inriktningarna Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik.

Design och produktutveckling

Inriktningen ger dig möjlighet att fokusera studierna mot olika tekniska områden. Här får du läsa kurser i teknik, design, konstruktion, CAD, samt utveckla kunskaper inom entreprenörskap och företagande. Allt för att tillgodose de behov som till exempel en framtida konstruktör, arkitekt eller designer kan behöva.

Utbildningen passar också dig som vill arbeta med att konstruera produkter i praktiken och i 3-dimensionell datormiljö. Du kommer att få jobba med professionella program för konstruktörer som AutoCad och Inventor 2010. Vi kommer att integrera 3d-cadritning med konkreta 3d-modeller, ett modernt och attraktivt sätt att få hela produktutvecklingskedjan från idéskiss till färdig produkt.

Informations- och medieteknik

I den här inriktningen får du lära dig om datorer och nätverk från grunden i vår moderna, välutrustade datormiljö. Du kommer att få skapa smarta datorprogram och snygga webbplatser. Med moderna programvaror får du lära dig att arbeta med ljud, bild och video digitalt.

Exempel på de marknadsledande mjukvaror som används är Adobes CS5 programsvit: Photoshop, Illustrator, Indesign, Dreamweaver och Flash. Programmeringsspråk vi jobbar med är C++, Java och PHP. Tillsammans med andra elever, och med handledning av kunniga lärare, får du lära dig att i projektgrupp planera och genomföra större arbeten som ni sedan kan visa upp i er egen portfolio på skolans webb.

Kolla poängplanen här!

Kontakt

08-581 693 03