Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Nyhetsarkiv

 • Idrottssuccén på UBG fortsätter - skollaget vann Skol-DM i fotboll!

  2018-05-22
  För första gången i UBG:s historia har skollaget vunnit guld i Skol-DM i utomhusfotboll. Under våren vann skollaget DM i både futsal och innebandy, och tidigare år har vi också vunnit Skol-SM i olika idrotter, men inte i utomhusfotboll.
  Läs mer
 • Samarbetet med vår vänskola i Freiburg fortsatte för 14:e året!

  2018-05-21
  UBG:s vänskola från Walter-Eucken-Gymnasium i Freiburg har varit på UBG under en veckas samarbete med våra elever.Besök på Tysk-Svenska handelskammaren, gemensamma redovisningar av arbeten, skärgårdsbåt till Vaxholm, besök på Wasamuseet, Skansen och samvaro på olika sätt har varit en del av aktiviteterna som stått på programmet.
  Läs mer
 • Seger i Skol-DM i futsal - för andra året i rad!

  2018-05-07
  Fortsatta idrottsframgångar på UBG! För andra året i rad vann UBG Skol-DM i futsal. Denna gång slog vårt lag Värmdö gymnasium i semifinal med 4-2, och vann sedan finalen mot Distra gymnasiums fotbollprofil med samma siffror.
  Stort grattis!
  Läs mer
 • UBG:s innehållsrika historia avpublicerad tills vidare

  2018-05-03
  UBG har en lång historia, med många olika aktiviteter - internationellt utbyte, rollspel, ministerbesök, idrottsframgångar, uppfinningsrika UF-företag, fantastiska musikshower, glada studenter, ....Vi har varit tvungna att avpublicera nyheter om detta på hemsidan, på grund av riktlinjerna för den nya dataskyddslagstiftningen GDPR, så i nuläget går de flesta av dessa tidigare nyheter inte att ses på vår hemsida. Och en del bilder är borttagna från de nyheter som nu finns på hemsidan.
  Läs mer
 • UBG:s vänskola från Lempääla på besök

  2018-05-02
  UBG har sedan många år tillbaka en vänskola i Lämpäälä i Finland. Som vanligt har en grupp finska elever och lärare hälsat på under vårterminen. Den här gången var det klass SA16 som tog emot för att samarbeta kring språk och kultur.
  Läs mer
 • Vår - med musikprofilens show och mösspåtagning

  2018-04-30
  Det har varit en trögstartad vår i år - men UBG:s vårshow och mösspåtagning spred ljus och värme! Våra duktiga musiker hade två entimmesföreställningar, och efter den andra föreställningen stannade treorna kvar för mösspåtagning.
  Läs mer
 • UBG vann finalen i Skol-DM i innebandy!

  2018-04-25
  UBG:s innebandylag förde vidare traditionen med idrottsframgångar på UBG. I finalspelet i Skol-DM vann laget den avgörande matchen mot Östra gymnasiet från Huddinge med 4-1.
  Läs mer
 • Unga Klara återkom till UBG med två föreställningar till med pjäsen Torget

  2018-04-24
  Idag kom ”Unga Klara” tillbaka till UBG och körde sin föreställning ”Torget” för NA15, FT15 och ESSA15. Det har varit roligt för oss på UBG att ha fått följa hur pjäsen växt fram. Från att de var här i januari och läste manus och tog emot feedback från NA15, till genrep för Te15 och SA15b, premiärföreställning för SA15a och ordinarie föreställningar idag.
  Läs mer
 • SA15ab drillade av militären, provtagna av sjuksköterskor och räddade av brandkåren

  2018-04-23
  I kursen Kommunikation finns ett avsnitt om olika sorters samtal och hur man samtalar i olika situationer. Därför har eleverna i SA15ab bjudit in gäster för att höra hur de använder samtal i sina respektive yrken. Och träna på att leda samtal själva, så klart.
  Läs mer
 • UBG-elever besöker Europeiska rådet under sitt utbyte i Freiburg

  2018-04-15
  Eleverna i EK15 och SA15 är på utbytesresa till Freiburg i Tyskland, och besöker bl a Europeiska rådet i Strasbourg.
  Läs mer

Äldre nyheter