Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Nyhetsarkiv

 • Ingen Alicia Vikander - men Oscarsgalan glittrande ändå

  2018-02-13
  Den efterlängtade årliga Oscarsgalan genomfördes återigen på UBG. Stjärnorna glittrade ikapp på scenen och på duken när de olika nominerade filmerna spelades upp. Den inbjudna Alicia Vikander saknades märkbart lite, även om en viss besvikelse kunde anas bland de närvarande.
  Läs mer
 • UBG:s elever mötte kommunens politiker i medborgardialog om kommunens framtid

  2018-02-12
  Elever från UBG som läser kursen Politik och hållbar utveckling var samtalsledare under dagen, när ett 40-tal ungdomar från gymnasiet och högstadiet diskuterade med kommunens politiker, om bl a arbete, skola, trygghet, kultur och ungas möjlighet att påverka.
  Läs mer
 • Unga Klara har genrep och premiär med sin nya pjäs på UBG

  2018-02-08
  Unga Klaras nya pjäs Torget handlar om demokrati, makt och inflytande, och riktar sig framför allt till förstagångsväljare. Den har urpremiär på UBG fredagen 9 februari, och under onsdagen och torsdagen genrepar Unga Klara på UBG.
  Läs mer
 • De bästa UF-företagen på UBG prisades på Entreprenörsdagen

  2018-02-06
  Unga entreprenörer på Upplands-Brogymnasiet ställde ut sina företag och presenterade sina affärsidéer vid Entreprenörsdagen den 25 januari. Dagen avslutades med sedvanlig prisutdelning under festliga former, där vi även fick höra Henrik Munkhammar prata om att gå utanför sin egen comfort zone.
  Läs mer
 • Paolo Roberto mötte kommunens nior när de kom till UBG:s inspirationsdag

  2018-02-06
  Eleverna i årskurs nio från Hagnässkolan, Broskolan och Ekhammarskolan fick under en dag träffa elever, lärare och annan personal på UBG för att se vad som händer på UBG och få information inför gymnasievalet. Dagen började på Ekhammarscenen med musik med elever från musikprofilen, välkomsthälsning av rektor Christian, och med Paolo Roberto som berättade om vad som styrt hans liv och vad som kan forma ens liv och framtid.
  Läs mer
 • Unga Klaras nya pjäs får premiär på UBG

  2018-02-06
  En teaterensemble från Unga Klara, Sveriges nationalscen för barn och unga, besökte en klass på Upplands-Brogymnasiet för att få ungdomarnas infallsvinklar och tankar till en ny produktion. Fokus för föreställningen är demokrati och särskilt förstagångsväljarnas funderingar.
  Läs mer
 • Missade du Öppet hus? Se några bilder här, och ny möjlighet kommer den 1 februari!

  2018-01-30
  Många intresserade besökte UBG på Öppet hus. Här är några bilder från kvällen och de olika programmen på UBG. Torsdagen den 1 februari kl 18-20 har vi ett öppet hus igen. Du är mycket välkommen också då!
  Läs mer
 • Välkommen tillbaka efter jullovet!

  2018-01-09
  Vi hoppas att lovet varit skönt! Höstterminens schema fortsätter i två veckor, och vårterminsschemat börjar gälla fr o m måndag 22 januari. Vi önskar dig en bra vårtermin på UBG!
  Läs mer
 • God jul och gott nytt år!

  2017-12-22
  Med bilder från UBG:s fantastiska julshow vill vi önska ett riktigt skönt jullov! Vi ses igen, med läsning enligt hösterminsschemat, tisdagen den 9 januari.
  Läs mer
 • Här är vinnarna i volleybollturneringen!

  2017-12-17
  I UBG:s årliga volleybollturnering på idrottsdagen var det många täta matcher och fint spel. Lärarlagen som hållit en hög profil de senaste åren lyckades i år inte hålla samma nivå, och istället blev det segrare från årskurs 1 i både mixed- och damklassen. Här är ett par av vinnarlagen och några bilder från turneringen!
  Läs mer