Till Upplands-Bros webbplats
Upplands-Brogymnasiet

Nyhetsarkiv

 • Förtydligande om organisationsförändring

  2019-04-17
  Med anledning av artikeln i Mitt i har oroliga elever, vårdnadshavare och samarbetspartners hört av sig till oss på Upplands-Brogymnasiet. Det är olyckligt att artikeln har skapat oro och vi vill därför ge en tydligare beskrivning av den faktiska situationen.
  Läs mer
 • Ebba Busch Thor invigde ME-skolan och Susanne blev grävmaskinsmästare

  2019-04-04
  På UBG kan man läsa till maskinförare i en nybyggd anläggning i Bålsta. Vid invigningen av den nya anläggningen vann UBG:s idrottslärare Susanne Wahlgren tävlingen i precisionskörning. Skolledare från hela landet deltog, och Ebba Busch Thor invigde anläggningen.
  Läs mer
 • Vad är en dödssynd? Gå till Estetelevernas utställning i Galleriet och få svaret!

  2019-03-04
  Esteteleverna har funderat över dödssynder, skrivit texter och tillverkat masker som representerar olika dödssynder. Vad är en dödssynd idag?
  Läs mer
 • Nu startar UBG Idrottsprofil - Handboll!

  2019-02-11
  Vill du kombinera gymnasiestudier med handbollsträning?Nu startar Upplands-Brogymnasiet Idrottsprofil – Handboll. Här får du utveckla din idrottsliga talang och får dessutom fördjupade kunskaper i träningslära, i t ex fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.
  Läs mer
 • Vinter-OS-tema när elever från Spanien, Tyskland och Polen besökte UBG

  2019-01-27
  Under vecka 5 fick UBG fint besök från våra partnerskolor i Eramusprojektet IHMB (Inclusion Through a Healthy Mind and Body). Elever och lärare från Almeria i Spanien, Rostock i Tyskland och Silesia i Polen var under en vecka på UBG att få prova på olika vinteraktiviteter och utbyta erfarenheter.
  Läs mer
 • Aron Andersson föreläste om mod, mål och utmaningar när niorna besökte UBG

  2019-01-16
  Aron Andersson inledde dagen, när eleverna i årskurs 9 från kommunens skolor var på besök på UBG för att se de olika program och verksamheter som finns här på UBG. På Ekhammarscenen spelade först elever från musikprofilen, och sedan berättade Aron Andersson om sitt liv och gav oss alla redskap att använda för att utmana oss själva utifrån våra förutsättningar.
  Läs mer
 • Välkommen till Öppet hus tisdagen den 29 januari kl 18!

  2019-01-15
  Vi har öppet hus på UBG tisdag den 29 januari kl 18:00-20:00. Besök oss och se våra lokaler, träffa elever och personal från skolans alla program, och se de möjligheter Upplands-Brogymnasiet kan erbjuda.En nyhet inför nästa läsår är vår nystartade handbollsprofil!Varmt välkommen!
  Läs mer
 • Välkommen tillbaka efter jullovet!

  2019-01-06
  Onsdagen den 9 januari börjar vi igen, med läsning enligt höstterminsschemat. Vårterminsschemat börjar gälla måndagen den 21 januari.
  Läs mer
 • Vintershow, UF-marknad och lussebullar!

  2018-12-13
  På luciadagen höll musikprofilen sin fina vintershow under två föreställningar för UBG:s elever på en fullsatt Ekhammarscen. Under dagen visade UF-företagen upp sig och sina produkter i centralgatan på UBG. Och skolledningen bjöd alla på lussebullar. Julen närmar sig!
  Läs mer
 • Många besökare på Öppet hus. Välkommen igen tisdagen den 29 januari kl 18-20!

  2018-12-02
  På UBG:s Öppet hus den 4 december visade vi upp våra program, profiler och lokaler. Många besökare var här för att träffa elever, lärare och övrig personal från skolans alla program, och vi hade också ett speciellt informationsmöte om den nystartade handbollsprofilen.Kunde du inte komma, eller vill besöka oss igen och se de möjligheter Upplands-Brogymnasiet kan erbjuda har vi ett nytt Öppet hus tisdagen den 29 januari kl 18-20!Du hittar mer information om den nystartade handbollsprofilen här på hemsidan. Och hör av dig till någon av våra studievägledare om du har frågor om studierna på UBG!Varmt välkommen!
  Läs mer